Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ε2 ΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ....

Τα παιδιά του Ε2, αν και βρισκόμαστε στη καρδιά του χειμώνα, έχουν μερικές πολύ καλές προτάσεις για τις φετινές σας, καλοκαιρινές διακοπές.
Διάλεξαν για σας ‚από κάθε νησιωτικό σύμπλεγμα κι ένα νησί. Να λοιπόν τι προτείνουν!
ΕΠΤΑΝΗΣΑ



ΚΕΡΚΥΡΑ
Η Κέρκυρα βρίσκεται στο σταυροδρόμι των εμπορικών οδών της Μεσογείου. Επειδή το νησί είναι ευλογημένο με ένα Μεσογειακό κλίμα, βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διάφορων κατακτητών.
Στη μυθολογία ήταν το νησί των Φαιάκων, όπου ο Οδυσσέας συνάντησε τη Ναυσικά. Στην Κέρκυρα το παρελθόν ζει μέσα στο παρόν. Τα γεγονότα τα οποία γιορτάζονταν για εκατοντάδες χρόνια ‚συνεχίζουν ακόμη και σήμερα με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο.
Οι 4 ετήσιες λιτανείες του πολιούχου του νησιού ‚Αγίου Σπυρίδωνα, είναι οι πιο αγαπημένες. Οι δυο απ’ αυτές, που γίνονται το Πάσχα, αποτελούν μέρος μιας σειράς γιορτών που γίνονται τις μέρες αυτές .Το καλοκαίρι γίνονται πολλά φεστιβάλ με παραδοσιακή μουσική και χορούς.
Η Θάλασσα που περιβάλει το νησί δίνει σ’ αυτό ένα μοναδικό χαρακτήρα. Η ασταμάτητη κινητικότητα της θάλασσας διαμόρφωσε τις ακτές, όπου οι καταπράσινοι λόφοι μπλέκονται με τα γαλάζια νερά της.
Υπάρχουν πολλά που μπορεί να δει ένας επισκέπτης. Η εκκεντρική κομψότητα των ανακτόρων του Αχίλλειου, είναι αναμφίβολα ένα μοναδικό μνημείο στην Ευρώπη, τόσο για την αισθητική του όσο και για την ιστορία του.
Για τους Κερκυραίους η φιλοξενία είναι τρόπος ζωής. Για τον καλεσμένο που θα έρθει, ο χαιρετισμός στον περαστικό επισκέπτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΘΑΝΑΣΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ- ΓΙΑΝΝΗΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ



Η Ζάκυνθος είναι γνωστή από τα χρόνια του Ομήρου και του Τρωικού πολέμου ως τμήμα του βασιλείου του Οδυσσέα . Πρώτος αποικιστής της αναφέρεται ο Δάρδανος.
Η Ζάκυνθος είναι το νοτιότερο και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων. Η γεωγραφική της θέση επιτρέπει στον ταξιδιώτη να επισκεφθεί εύκολα και τα άλλα νησιά του Ιονίου ή ακόμα να ταξιδέψει ως την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου.
Νησί γεμάτο αντιθέσεις, η Ζάκυνθος είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ορεινή, με χαμηλά πευκόφυτα βουνά και εύφορους κάμπους . Διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα .Το περιβάλλον στη Ζάκυνθο έχει γίνει αντικείμενο διεθνούς ενδιαψέροντος επειδή στις νότιες ακτές του νησιού αναπαράγεται η θαλάσσια χελώνα carretta - caretta. Επίσης, στις απόκρημνες ακτές του νησιού ζει και αναπαράγεται η φώκια Monachus-Monachus.

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ-ΜΑΡΙΝΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ 



ΣΕΡΙΦΟΣ

ο μυθικός Περσέας ,γιος της Δανάης και του Δία, έζησε κι ανδρειώθηκε στο φιλόξενο τούτο νησί, που βρήκε καταφύγιο μαζί με τη μάνα του, διωγμένος από τον παππού του, βασιλιά του Άργους, που με άσπλαχνο τρόπο τους έβαλε και τους δυο σ’ ένα κιβώτιο και τους πέταξε στη θάλασσα του Αιγαίου.
Από εδώ αργότερα μεγαλώνοντας, ξεκίνησε και σκότωσε τη φοβερή μέδουσα, που, στη θέα και μόνο του φρικτού κεφαλιού της ‚απολιθώθηκε ο βασιλιάς του νησιού ο Πολυδεύκης και οι υπήκοοί του, ενώ ο τόπος μετατράπηκε σε άγονο βράχο.
Το μικρό αυτό πανέμορφο Κυκλαδονήσι βρίσκεται ανάμεσα στην Κύθνο και τη Σίφνο και απέχει 73 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά . Έχει έδαφος βραχώδες με μικρούς λόφους και ψηλότερη κορυφή τον Τούρλο (585μ.) . Στις μικροσκοπικές κοιλάδες που δημιουργούνται ανάμεσα στους πετρώδεις όγκους, οι ντόπιοι καλλιεργούν λίγα οπωροφόρα δέντρα ‚κηπευτικά ‚εσπεριδοειδή και αμπέλια.


ΑΝΝΑ-ΕΥΑΝΘΙΑ-ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ



ΛΕΡΟΣ (ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ)
Η θεά Άρτεμη θέλοντας να τιμωρήσει το βασιλιά Οινέα έστειλε ένα φοβερό κάπρο, τον οποίο σκότωσε ο Μελέαγρος, γιος του Οινέα . Η Άρτεμη για να τιμωρήσει τον Οινέα για την ασεβή πράξη του φρόντισε να τερματίσει γρήγορα την ένδοξη ζωή του . Το χαμό του αδερφού τους θρήνησαν σι αδερφές του, που η Άρτεμη τις λυπήθηκε και τις μεταμόρφωσε σε όρνιθες και τις εγκατέστησε στο νησί της ‚τη Λέρο.
Η Λέρος είναι ένα από τα 12 κυριότερα νησιά της Δωδεκανήσου .Εχει βαθιούς κόλπους και μεγάλα φυσικά λιμάνια.
Ο Μέγας Αλέξανδρος απελευθέρωσε τη Λέρο από τους Πέρσες. Ονόματα Μακεδόνων βρέθηκαν σε νομίσματα .Το κάστρο της πόλης δεσπόζει πάνω από την πρωτεύουσα του νησιού . Είναι χτισμένο στο βουνό και χρονολογείται από τους μέσους βυζαντινούς χρόνους.

ΧΡΗΣΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΝΗΣΙΑ Β. Α. ΑΙΓΑΙΟΥ



ΘΑΣΟΣ
 Η ιστορία χάνεται στο χρόνο . Η Θάσος είναι ζωσμένη από μύθους. Ένας από αυτούς λέει ότι στη Θάσο κρύφτηκε ο Ζεύς, όταν απήγαγε την βασίλισσα των Φοινίκων την Ευρώπη.
Στη Θάσο έφθασαν οι πρώτοι άποικοι ‘Ελληνες από την Πάρο . Οι Πάριοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Λιμένα, όπου ίδρυσαν την πρωτεύουσα Θάσο. Μετά το πέρασμα των Περσών, έγινε μέλος της Αθηναϊκής συμμαχίας. Οι Σπαρτιάτες την κατέκτησαν και την κατέστρεψαν. Ο βασιλιάς Φίλιππος Β΄ την έκανε μέλος του Μακεδονικού κράτους . Πολύ αργότερα, την κατέλαβαν οι Τούρκοι και το 1912 απελευθερώθηκε και ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό.
Η Θάσος είναι το πράσινο σμαράγδι του Αιγαίου με μεγάλη ιστορία και ιδιαίτερα μεγάλη τουριστική κίνηση. Συνδέεται με την Καβάλα με ιπτάμενα δελφίνια και φέρι μπόουτς. Στη Θάσο ο επισκέπτης βρίσκει απέραντες παραλίες, θαυμάσιους παραθαλάσσιους οικισμούς και γραφικά ορεινά χωριά.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


ΡΟΔΟΣ
Ρόδος… ένα νησί για εξερεύνηση!
Ξεφυλλίζοντας αυτό το έντυπο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η γοητεία του νησιού της Ρόδου δεν οφείλεται αποκλειστικά στο λαμπρό της ήλιο και στις κρυστάλλινες θάλασσές της. Τον επισκέπτη εντυπωσιάζει η συνεχής εναλλαγή των τοπίων, η μοναδική ποικιλία που χαρακτηρίζει το φυσικό περιβάλλον αυτού του τόπου, αλλά και η δυνατότητα να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του νησιού, επισκεπτόμενος τα πολυάριθμα μνημεία όλων των ιστορικών περιόδων.
Ο σκοπός του οδηγού αυτού είναι διπλός: επιχειρεί, με το πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό και το κείμενο, να φέρει τον μελλοντικό επισκέπτη σε μια πρώτη επαφή με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα καθεμιάς από τις περιοχές της Ρόδου. Προσφέρει όμως και έναν πλήρη κατάλογο των ξενοδοχείων του νησιού, καθώς και την ακριβή θέση του καθενός σημειωμένη σε ξεχωριστούς κατά περιοχή τοπογραφικούς χάρτες.


Με την παρουσίαση των ξενοδοχείων, αναδεικνύεται η άριστη τουριστική υποδομή του νησιού. Ο επισκέπτης, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο σκοπός της επίσκεψής του στη Ρόδο, (παραθερισμός, παρακολούθηση συνεδρίου, δουλειές), σίγουρα θα βρεί το κατάλυμα που του ταιριάζει. Το νησί διαθέτει πληθώρα ξενοδοχείων κάθε κατηγορίας: από πολυτελή και κοσμοπολίτικα, που παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, μέχρι μικρά και φιλικά, που προσφέρουν τη ζεστασιά της οικογενειακής φιλοξενίας. Η επιλογή είναι δική του και η ικανοποίηση των απαιτήσεων του βέβαιη.   




ΣΤΕΛΛΑ - ΜΑΡΙΑ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: