Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια ο Πολύγυρος θα υποδεχτεί στις 16 Ιουνίου 2011 τη Φλόγα της Ελπίδας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Η Φλόγα θα φτάσει στην πόλη μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές Special Olympics. Τους ονομάζουμε Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο.
Η Φλόγα της Ελπίδας θα ανάψει στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 και από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τη μία άκρη στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και...... στην Κύπρο και στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων.
Η υπέροχη αυτή διαδρομή της αγάπης θα καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου οι Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα της Ελπίδας σε όλα τα μνημεία πολιτισμού της πρωτεύουσας. Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μπροστά στον Παρθενώνα, με τιμητική φρουρά, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά πρότυπα - Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.
Η Φλόγα της Ελπίδας θα φτάσει στον Πολύγυρο, στην πλατεία των Έξι Βρύσεων, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011, στις 11.30 το πρωί.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
11.45   Έναρξη Λαμπαδηδρομίας.
Διαδρομή: Έξι Βρύσες-Πεζόδρομος-Δημαρχείο-Πλατεία Ηρώου.
(Μπορούν να συμμετέχουν όσοι μαθητές θέλουν αρκεί να φέρουν αθλητική περιβολή).
12.00   Έναρξη τελετής.
Συμβολικό άναμμα του βωμού από μαθητές του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου
και φύτεμα ελιάς στο πάρκο του Ηρώου.
Χαιρετισμός εκπροσώπου Special Olympics.
Καλωσόρισμα Δημάρχου Πολυγύρου.
Παραδοσιακοί χοροί από μικρούς μαθητές.
13.00   Λήξη τελετής.
Ο Δήμος Πολυγύρου καλεί όλους σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού. Πείτε κι εσείς -όπως το κεντρικό σύνθημα των αγώνων προτείνει- «Είμαι μέσα!» και ενωθείτε με τον υπέροχο κόσμο των νικητών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: