Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η περιπέτεια μιας κατσίκας

Μια κατσίκα μια μέρα απομακρύνθηκε από το κοπάδι της, χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε ανάμεσα σε μερικούς θάμνους. Ξαφνικά, μέσα από έναν θάμνο ξεφυτρώνει ένας λύκος.
    Η κατσίκα τρόμαξε τόσο πολύ, που έμεινε ακίνητη γιατί είχαν παραλύσει τα πόδια της. Φοβήθηκε πως ήρθε η τελευταία της στιγμή. Ο λύκος θα έπεφτε πάνω της και…..


Ο λύκος όμως δεν κουνήθηκε από τη θέση του αλλά την κοιτούσε αγριεμένα και σκεφτόταν πόσο ωραία θα ήταν να ορμήσει πάνω της και θα την κατασπαράξει.                                     
     Όταν η κατσίκα απομακρύνθηκε από το κοπάδι, οι σκύλοι του βοσκού που το φύλαγαν, αντιλήφτηκαν ότι η κατσίκα είχε φύγει και άρχισαν να γαβγίζουν. Το γάβγισμα των σκύλων το άκουσε ο βοσκός κι έτρεξε κοντά τους γιατί κατάλαβε ότι.......

κάτι είχε συμβεί και μάλιστα κακό.  
                                                                            
   Όταν έφτασε ο βοσκός στα σκυλιά, αυτά πήραν θάρρος και ξεκίνησαν προς το μέρος που πήγε η κατσίκα. Μπροστά τα σκυλιά πίσω ο βοσκός φτάνουν σε ένα ξέφωτο και τι βλέπουν; Έναν λύκο να ετοιμάζεται να κατασπαράξει την κατσίκα. Αρχίζει ο βοσκός τις φωνές και τα σκυλιά ορμούν καταπάνω στον λύκο.
    

Ο λύκος δεν περίμενε ότι θα είχε κοντά του επισκέπτες τόσο γρήγορα. Μπροστά στο φόβο των σκύλων και στις φωνές του βοσκού  το βάζει στα πόδια κι έτσι η άμυαλη κατσίκα που ήθελε να απομακρυνθεί από το κοπάδι, γλύτωσε από τα δόντια του λύκου.          
      Πιστεύω ότι άλλη φορά δε θα φύγει ξανά από το κοπάδι  και θα είναι ασφαλείς με τους φύλακες, τους κάλους σκύλους και τον βοσκό που της έσωσαν τη ζωή. 

 Εργασία μαθήτριας της Ε΄ τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: