Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Xώρες που διάλεξαν οι μαθητές να παρουσιάσουν


Κίνα

 Πληθυσμός: 1.343.239.923 κατοίκους
 Γλώσσα:
Επίσημη γλώσσα είναι η κινεζική (Κοάν - Χόα), αλλά μιλιούνται κι άλλες γλώσσες και διάλεκτοι τοπικής σημασίας, όπως η μογγολική και η Θιβετιανή.
 Θρησκεία:
: Καμία επίσημη. Οι επικρατέστερες θρησκείες τους είναι ο βουδισμός, ταοϊσμός και ο κομφουκιανισμός. Υπάρχουν επίσης καθολικοί, διαμαρτυρόμενοι, ορθόδοξοι και Εβραίοι.
 Κλίμα:
Η μεγάλη έκταση της Κίνας κι η ποικιλία που παρουσιάζει η διαμόρφωση του εδάφους της αποτελούν και τα βασικά στοιχεία για τη διαμόρφωση του κλίματος. 
Έτσι έχουμε ημιτροπικό στα νότια, εύκρατο και ήπιο βορειότερα και φτάνουμε στο πολικό σχεδόν στη βορειοκεντρική Κίνα....

 Πολιτική Κατάσταση:Μονοκοματική Σοσιαλιστική Δημοκρακή(Μ.Σ.Δ)

  'Αλλες σημαντικές πληροφορίες


Η Κίνα είναι μια από τις χώρες εκείνες της ανθρωπότητας, που έχουν να παρουσιάσουν έναν από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο.
Στον τομέα της φιλοσοφίας έδωσε τις πασίγνωστες θεωρίες του Κομφούκιου, του Ταοϊσμού, (που είναι περισσότερο θρησκεία) και παράλληλα διαμόρφωσε το βουδισμό στα πλαίσια των αναγκών της δικής της κοινωνίας.
Στους Κινέζους οφείλονται μερικές πολύ σημαντικές εφευρέσεις στον τομέα της επιστήμης, εφευρέσεις που αποτέλεσαν σταθμό εκκίνησης για παραπέρα προώθησή της. Η ανάγκη ν' αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της φύσης ώθησε από πολύ νωρίς τους Κινέζους ν' ασχοληθούν με τη μελέτη και την έρευνα της φύσης. Η παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων γέννησε την ιδέα δημιουργίας ημερολόγιου. Αυτό μπορεί να έγινε ακόμα και το 2.000 π.Χ. Περίπου την ίδια εποχή εμφανίστηκε κι ο γραπτός λόγος. Οι Κινέζοι πρώτοι επινόησαν την τυπογραφία κι απ' τον 7ο μ.Χ. αι. είχαν ήδη κινητούς τυπογραφικούς χαρακτήρες.
Οι Κινέζοι προηγήθηκαν απ' τους Ευρωπαίους στη χρησιμοποίηση της πυρίτιδας, της πυξίδας και της σινικής μελάνης.

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν από πολύ νωρίς τον τροχό κι ο στρατός τους διάθετε πολλά μηχανοκίνητα (άρματα κι αμάξια). Αξιοθαύμαστο είναι το αρχιτεκτονικό δημιούργημα το Σινικό τείχος, που κτίστηκε με πρωτόγονα σχεδόν μέσα κι είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο τείχος. Κτίστηκε τον 3ο π.Χ. αι. και το μήκος του υπερβαίνει τα 3.000 χλμ. Έγινε με σκοπό την προφύλαξη της χώρας από τους βόρειους επιδρομείς.
Θαύματα, από καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική άποψη, είναι και οι παγόδες της Κίνας.

 ΦΡΑΝΚΟ

 Καναδάς





ΠΛΗΘΥΣΜΌΣ             ΓΛΏΣΣΑ                ΘΡΗΣΚΕΊΑ                                                


427 000 000               ΑΓΓΛΙΚΑ             Ρωμαίο Καθολική 12.793.125                 

                                  ΓΑΛΛΙΚΆ                Καμία θρησκεία 4.796.325


ΠΟΛΙΤΙΚΉ 
δημοκρατία 



ΚΛΙΜΑ

Το κλίμα του Καναδά είναι κυρίως ηπειρωτικό. Έχει μεγάλους και κρύους χειμώνες, σύντομα καλοκαίρια με σπάνιες βροχοπτώσεις.





ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρωτεύουσα του Καναδά είναι η Οτάβα. Εκεί έχουν την έδρα τους η Βουλή του Καναδά, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, τα Υπουργεία καθώς και σχεδόν όλες οι καναδικές κυβερνητικές υπηρεσίες.
Ο Καναδάς είναι ουσιαστικά δημιούργημα Άγγλων και Γάλλων αποίκων.
Σήμερα ο Καναδάς είναι μία ανεπτυγμένη ομοσπονδιακή χώρα που αποτελείται από δέκα επαρχίες και τρία «εδάφη» (επικράτειες ή περιφέρειες) υπό ομοσπονδιακό έλεγχο.
Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού νέων μεταναστών που δέχεται κάθε χρόνο, ο Καναδάς αυτοχαρακτηρίζεται ως «πολυπολιτισμική κοινωνία».
Η ονομασία της χώρας προέρχεται , κατά πάσα πιθανότητα, από την λέξη των αυτοχθόνων Ινδιάνων Χιούρον-Ιροκουά «kanata», που σημαίνει «χωριό» ή «καταυλισμός».
 Από γεωγραφικής άποψης, οι ανατολικές επαρχίες του Καναδά και το Κεμπέκ χαρακτηρίζονται από πεδιάδες τις οποίες κοσμούν πολλά ποτάμια και λίμνες καθώς τα χαμηλά Απαλάχια όρη. Στο Οντάριο, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του Νιαγάρα.
 
   ΚΟΣΜΆΣ

ΣΚΩΤΊΑ
Πληθυσμός: 5168.500 Έκταση:78.772

Νόμισμα: Λίρα Στερλίνα

Γλώσσα:Σκωτσέζικα(Αγγλικά παραδοσιακά)

Θρησκεία: Η Σκωτία όπως αναφέραμε έχει πολλούς κατοίκους και όλοι έχουν μια θρησκεία ,το 65.09 % είναι χριστιανοί καθολικοί το 42.24 είναι λοιποί και το15.18 είναι κρατικοί χριστιανοί.

Κλίμα: Το κλίμα είναι ωκεάνιο Το καλοκαίρι είναι πολύ βροχερό κι οι βροχές κάθε χρόνο φτάνουν από 1.000 μέχρι 3.000 χιλιοστά στα βορειοδυτικά. Ο χειμώνας, χωρίς να είναι πολύ βαρύς, χαρακτηρίζεται από πολλές νεφώσεις και βροχές με δυνατούς ανέμους

Πολιτισμός: Η σκωτσέζικη μουσική είναι μια σημαντική πλευρά της σκωτσέζικης κουλτούρας, που ενσωματώνει παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία. Παραδοσιακό μουσικό όργανο της Σκωτίας είναι η γκάιντα , καθώς και το βιολί και το ακορντεόν, που χρησιμοποιούνται σε συγκροτήματα σκωτσέζικης κάντρι συνήθως μουσικής, που αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη της κάντρι μουσικής στις ΗΠΑ μέσω των μεταναστών, που έφεραν μαζί τους τη μουσική από την αρχική τους πατρίδα.

Αρχαία Σκωτία: Συχνοί παγετώνες στην περιοχή της σύγχρονης Σκωτίας κατέστρεψαν οποιαδήποτε ίχνη ανθρώπινων εγκαταστάσεων πριν τη Μεσολιθική περίοδο Πιστεύεται ότι, μετά τους παγετώνες, οι πρώτες ομάδες κυνηγών έφτασαν στη Σκωτία πριν 11.000 χρόνια. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν πριν 9.500 χρόνια περίπου, ενώ οι πρώτοι οικισμοί πριν 6.000 χρόνια.

Η τάξη των Ρωμαίων στη νότια και κεντρική Μεγάλη Βρετανία, όταν κατέλαβαν τα τωρινά εδάφη της Αγγλίας και της Ουαλίας και τα μετέτρεψαν στη ρωμαϊκή επαρχία Britannia. Η κατοχή της Σκωτίας από τους Ρωμαίους γνώρισε σύντομα διαλείμματα. Οι Ρωμαίοι έχτισαν το Τείχος του Αδριανού για να ελέγξουν τις τοπικές φυλές και από τις δυο πλευρές, αλλά τελικά αποτέλεσε το βόρειο σύνορο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη Βρετανία.

Παραγωγές

Το μεγαλύτερο μέρος  του πληθυσμού ασχολείται με την προβατοτροφία διότι το μεγαλύτερο μέρος της είναι άγονο και αναγκαστικά χρησιμοποιείται για βοσκότοπος .Στις λίγες καλλιεργήσιμες εκτάσεις καλλιεργούνται δημητριακά, πατάτες κ.τ.λ.Το υπέδαφος είναι πλούσιο σε μεταλλεύματα όπως σίδερο, μόλυβδο και άλλα. Η Σκωτία επίσης είναι φημισμένη για το ουίσκι της.




Χριστόφορος - Δημήτρης

Μεξικό

Το Μεξικό είναι χώρα του νότιου τμήματος της Βόρειας Αμερικής. Το επίσημο όνομά της είναι Estados Unidos Mexicanos (Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού). Βρέχεται από τον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό. Καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της Μεξικάνικης Χερσονήσου που ενώνει τη Βόρεια με τη Νότια Αμερική. Συνορεύει βόρεια με τις ΗΠΑ, νοτιοανατολικά με τη Γουατεμάλα και τη Βρετανική Ονδούρα. Έχει έκταση 1.972.549 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 112.336.538 σύμφωνα με την απογραφή του 2010.
 Πρωτεύουσα είναι η πόλη του Μεξικού. Άλλες πόλεις είναι: η Γουαδαλαχάρα, το Μοντερρέι, το Ακαπούλκο, το Μεξικάλι, η Τορρεόν, η Μέριδα, η Τιχουάνα, το Σαν Λουίς Ποτοσί, η Σιουδάδ Χουάρες κτλ.
 Επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού έχει ασπαστεί το χριστιανικό ρωμαιοκαθολικό δόγμα. Νομισματική μονάδα είναι το πέσο.  
Η χώρα διαιρείται σε 31 ομόσπονδες πολιτείες και 1 ομοσπονδιακή περιοχή.
Το Μεξικό είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην εξαγωγή αργύρου, πέμπτη στο χρυσό, δεύτερη στο χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο. Υπάρχουν ακόμη τεράστια κοιτάσματα κάρβουνου, τσίγκου, καδμίου, ενώ ακόμη εξορύσσονται βισμούθιο, ουράνιο, αντιμόνιο, σιδερομετάλλευμα, μολυβδένιο, υδράργυρος, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.


Δείτε το κλιματικό διάγραμμα του Dosseldorf. Δείχνει την ετήσια μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, το μέσο όρο ημερήσιας ηλιοφάνειας και το μέσο όρο ημερών βροχής ανά μήνα. Οι διακριτές καμπύλες σε κάθε παράμετρο, είναι πολύ συνηθισμένες για την  Ευρώπη.




                                                                                     
 

Στέλα - Κωνσταντίνα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: