Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Εορτασμός της επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στον Πολύγυρο

 Ο Ελληνισμός εορτάζει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων και τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προγραμμάτισε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της, τον Πολύγυρο.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013.
 
Ώρα 07:30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας.
Ώρα 10:00 :  Η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.
Ώρα 10:30 : Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.
 
Πέρας προσέλευσης των επισήμων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:15 . Κατά την προσέλευση των επισήμων η Φιλαρμονική του Δήμου θα αποδίδει τιμές. 
 
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στο Μητροπολιτικό Ι. Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Μιχαήλ Δρούγκα, εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου.
Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των ηρώων.
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
 
Ώρα 11:30 : Παρέλαση μαθητών μπροστά από τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της πολιτείας, της Τ.Α, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.
Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης. Τη βουλή θα εκπροσωπήσει ο κ. Ευθύμης Καρανάσιος, Βουλευτής Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: