Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

To Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  του Δήμου Πολυγύρου  επισκέφθηκαν χθες 10/04/2013 οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Πεύκου Μαρία.

Το πάρκο βρίσκεται  κοντά στο  Σχολείο τους σε έναν καταπράσινο και όμορφα διαμορφωμένο χώρο. 
Στο πάρκο εκπαιδεύονται μαθητές/τριες σε θέματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Η εκπαίδευση γίνεται από εκπαιδευτές του Δήμου Πολυγύρου και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση με γενικά στοιχεία οδικής ασφάλειας, βασικούς κανόνες κυκλοφορίας με έμφαση στη...
διαμόρφωση ορθής συμπεριφοράς στο δρόμο.

Εκεί οι υπεύθυνοι μίλησαν στα παιδιά για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για τις υποχρεώσεις που έχουν οι οδηγοί, οι συνοδηγοί αλλά και οι πεζοί. Επίσης, τους είπαν τι πρέπει να κάνουν όταν διασχίζουν ένα δρόμο ή περνάνε από μία διάβαση πεζών. Στη συνέχεια τα παιδιά προσπάθησαν να εφαρμόσουν, όσα άκουσαν. Πέρασαν από τις διαβάσεις πεζών, γνώρισαν τα σήματα οδήγησης και κάθε μαθητής/τρια επιβιβάστηκε σε ένα μικρό αυτοκίνητο ή ποδήλατο και άρχισε να οδηγεί και να εφαρμόζει όλα όσα άκουσε.

Η πρακτική εξάσκηση περιλάμβανε την εφαρμογή των αρχών και κανόνων οδικής συμπεριφοράς με εκτέλεση προκαθορισμένων διαδρομών στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής, είτε πεζή είτε με τροχοφόρα οχήματα (ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και ποδήλατα).
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους για την υποδοχή καθώς και για όλα όσα δίδαξαν στους μικρούς μαθητές/τριες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: