Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στη Χαλκιδική

Το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός για τον Πολύγυρο και ολόκληρη τη Χαλκιδική  είναι η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης  στις 17 Μαΐου 1821.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησαν  στο σχολείο τους την Παρασκευή 17 Μαΐου  2013 προσπάθησαν να εξιστορήσουν μέσα από τα κείμενα που διάβασαν, τις ζωγραφιές που έκαναν,τους παραδοσιακούς χορούς της Χαλκιδικής που χόρεψαν και  τα θεατρικά τους,  τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη   την  εποχή στον τόπο τους.
Στη σχολική  γιορτή παραβρέθηκαν ο...
Σχολικός Σύμβουλος κ. Μπότσας Γεώργιος,  ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της   Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Μυλωνάς Ιωακείμ,  εκπαιδευτικοί, γονείς, κηδεμόνες, και μαθητές του σχολείου μας .
 Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι μικρότεροι μαθητές, οι γονείς αλλά και όλοι όσοι παρακολούθησαν τη γιορτή  είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το  Λαογραφικό μουσείο στην αίθουσα της βιβλιοθήκης που ετοίμασαν τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κα Πεύκου Μαρία στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης με θέμα " Όταν το χθες συναντά το σήμερα".

Δείτε φωτογραφίες και video









Δεν υπάρχουν σχόλια: