Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η Ελένη Δικαίου στην εκδήλωση φιλαναγνωσίας του 2ου Δημ. Σχ. Πολυγύρου

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλαναγνωσίας, παρακολούθησαν μαθητές και γονείς την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, όπου ήταν προσκεκλημένη και η πολυγραφότατη και καταξιωμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων κυρία Ελένη Δικαίου.
Αφορμή ήταν το βιβλίο της «Οι θεοί δεν πεθαίνουνε στην Πέλλα», το οποίο  διάβασαν και επεξεργάστηκαν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Πεύκου Μαρίας και Λαυρέντζου Στράτου.
Οι μικροί μαθητές της Δ2 τάξης εμπνευσμένοι από το ομώνυμο βιβλίο “μεταμορφώθηκαν” στους ήρωες του βιβλίου και παρουσίασαν στη συγγραφέα και στους προσκεκλημένους με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο τις ανθρώπινες στιγμές του Μεγάλου στρατηλάτη και βασιλιά της Μακεδονίας, Αλέξανδρου....


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, αφού διάβασαν βιβλία της κ. Δικαίου στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας παρουσίασαν με τη σειρά τους τα βιβλία της συγγραφέως ,« Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά »,«Οι άθλοι του Ηρακλή», «Η ιστορία ενός άσπρου γατούλη»,«Η μαρουδίτσα που έφερε την πασχαλιά»,« Η σημαία της Φροξυλάνθης»,, που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο της ΕΨΥΠΕ «Μίλα, μη φοβάσαι» και ετοίμασαν μια όμορφη παρουσίαση από καλλιτεχνήματα, τραγούδια, βίντεο ,ψηφιακές παρουσιάσεις κ. άλ.

Ακολούθησε η συνέντευξη με ερωτήσεις ποικίλου περιεχομένου από όλους τους μαθητές προς τη συγγραφέα.
 Η συγγραφέας κ. Δικαίου - με πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για το λογοτεχνικό της έργο, υποψήφια για το βραβείο Άντερσεν το 2016- παρουσίασε με το πιο απλό και κατανοητό τρόπο στα παιδιά το έργο της, μίλησε για την οικογένειά της , την καταγωγή της από τη Σμύρνη και τέλος απάντησε υπομονετικά σ’ όλες τις  ερωτήσεις των παιδιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντης της Δ/νσης Π.Ε. κ. Κούκος Δημήτριος,ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Μπότσας Γεώργιος η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου και γονείς.

Ο Διευθυντής οι δάσκαλοι  και οι μαθητές όλων των τάξεων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου ευχαριστούν θερμά, την κα Ελένη Δικαίου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους και της εύχονται καλή επιτυχία στο διαγωνισμό για το  Βραβείο Άντερσεν  .....
γιατί πραγματικά της αξίζει....
Βίντεο - Αφιέρωμα στην Ελένη Δικαίου



Δεν υπάρχουν σχόλια: