Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη στο δάσος του Ταξιάρχη Χαλκιδικής (video)

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ρώτα το νερό τι τρέχει.....με τη φύση» που εκπονείται από μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο δάσος του  Ταξιάρχη Χαλκιδικής,  την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.
   Στην εκδρομή συμμετείχαν και οι υπόλοιποι μαθητές και οι μαθήτριες των άλλων τάξεων του σχολείου μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς  που τους συνόδευαν πραγματοποιώντας την ημερήσια τους εκδρομή...

   
Οι μαθητές  αρχικά παρακολούθησαν ένα εντυπωσιακό  βίντεο  στη ειδική αίθουσα  πολυθεάματος  με σκοπό την ενημέρωση τους από τους ειδικούς του Πανεπιστημιακού δάσους για την Χλωρίδα και την πανίδα του δάσους.
Στη συνέχεια  επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο του Δασικού Μουσείου που  εντός των αιθουσών του έχουν στηθεί ειδικές βιτρίνες και αναπαριστούν σκηνές δασικής διαχείρισης, παρουσιάζουν  βαλσαμωμένα πουλιά και ζώα και  υπάρχει πλήθος  ερμαριών με όλα τα είδη φυτών και σπόρων .

Επίσης είχαν την ευκαιρία να κάνουν περιηγητική πορεία μέσα στο δάσος, γεγονός που ενίσχυσε τη βιωματική μάθηση και τους χαροποίησε ιδιαίτερα ως μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη για την φιλοξενία τους , την ενημέρωσή τους και τις υπέροχες εμπειρίες που ζήσαμε στα  μοναδικά μονοπάτια του πανέμορφου δάσους της Χαλκιδικής τον Χολομώντα.  



 Τέλος, η εκδρομή έκλεισε με την επίσκεψη μας στο κτήμα "Τζίμης" για φαγητό, παιχνίδι και ξεκούραση... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: