Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

2η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, 2015-2016 - Καλεσμένος μας ο παραολυμπιονίκης κ. Μαρίνος Φυλαχτός

Η «2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» διεξήχθη  την Παρασκευή  9 Οκτωβρίου 2015 με απόλυτη επιτυχία στο σχολείο μας, με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επίσημος καλεσμένος μας ήταν ο παραολυμπιονίκης της δισκοβολίας, κ. Μαρίνος  Φυλαχτός, 4ος στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, με πολλά μετάλλια στο ενεργητικό του.

Οι μαθητές σε συνεργασία με το...
σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου, παρακολούθησαν στην αίθουσα των εκδηλώσεων  εκπαιδευτικό βίντεο για την ιστορία των ολυμπιακών αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα και ενημερώθηκαν από τον καθηγητή της φυσικής αγωγής κ. Γιώργο Ταμπάκη για τις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού, όπως το «Ευ αγωνίζεσθαι» την «Ευγενή άμιλλα» την ισότητα, τη εντιμότητα, τον σεβασμό στους κανόνες και στους συναθλητές, κ άλ. που παρέχουν τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα.
Στη συνέχεια  ακολούθησε η ζωντανή συνομιλία του κ. Φυλαχτού Μαρίνου με τα παιδιά, τα οποία με πληθώρα ερωτήσεων ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά για τις δυσκολίες και τα κίνητρα του παραολυμπιονίκη μας, ζήτησαν τις συμβουλές του και τον καταχειροκρότησαν ενθουσιασμένα.
Ταυτοχρόνως παρακολούθησαν και το βίντεο με τις ρίψεις του δισκοβόλου μας κ. Φυλαχτού στο Πεκίνο. 
Οι δράσεις συνεχίστηκαν με την ενεργό συμμετοχή όλων των παιδιών σε αθλητικές δράσεις που διεξάγονταν παράλληλα σε όλους τους διαθέσιμους ανοικτούς και κλειστούς χώρους του σχολικού μας συγκροτήματος.

Στο γήπεδο  τα παιδιά αγωνίστηκαν με την επίβλεψη των καθηγητών της φυσικής αγωγής σε διάφορα αθλήματα  ενώ  οι μικρότεροι συμμαθητές/τριες τους , με τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους τους, απεικόνισαν το πνεύμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους... 





Δεν υπάρχουν σχόλια: