Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η χορωδία μας στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς (video)

 Η χορωδία και η ορχήστρα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου συμμετείχε   στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών το οποίο  πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Μαΐου στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (Καραμαούνα 29, Ν.Κρήνη) και  ήταν αφιερωμένο στην αρχαία Ελληνική μουσική, συνάδοντας με τις εκδηλώσεις για το Διεθνές έτος Αριστοτέλη.
Τα  παιδιά ενθουσίασαν το κοινό με την παρουσία τους επί σκηνής και απέσπασαν το Βραβείο Καλύτερης  Πρωτότυπης Απόδοσης.
Το πρόγραμμα που  παρουσιάστηκε ήταν...
ένα «Ταξίδι με τη μουσική».
Το ρεπερτόριο του μουσικού  συνόλου περιλάμβανε επιλεγμένη ελληνική μουσική και τραγούδια,  παραδοσιακά ακούσματα άλλων χωρών και ορχηστρικά κομμάτια. 
 Το ελληνικό τραγούδι  συνοδεύτηκε από μια μικρή χορευτική ομάδα του σχολείου, της οποίας υπεύθυνη για την παρουσίαση είναι η γυμνάστρια Μπασιούρη Σταματία  
 Τη διδασκαλία των τραγουδιών και τη διεύθυνση  του συνόλου επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου κα Δαμιανού Εριφύλη.
Να υπενθυμίσουμε ότι   η χορωδία έχει εμφανιστεί για τρεις συνεχείς χρονιές στη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Χαλκιδικής που γίνεται στα Νέα  Μουδανιά και έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές.                                           
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, καθώς και στους εκπαιδευτικούς  που συμμετείχαν!  
                                                           
                                                                                                                                                 
                                   
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: