Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση μουσικού προγράμματος : «Ταξίδι με τη μουσική»

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 η χορωδία και η ορχήστρα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου,  παρουσίασε  στην αίθουσα  εκδηλώσεων του σχολείου μας, στους μαθητές και στους γονείς, τα μουσικά κομμάτια με τα οποία συμμετείχε   στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Μαΐου 2016 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς  και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης  Πρωτότυπης Απόδοσης. 
Το πρόγραμμα που....
 παρουσιάστηκε ήταν ένα «Ταξίδι με τη μουσική».
Το ρεπερτόριο του μουσικού  συνόλου περιλάμβανε επιλεγμένη ελληνική μουσική και τραγούδια,  παραδοσιακά ακούσματα άλλων χωρών και ορχηστρικά κομμάτια. 
 Το ελληνικό τραγούδι  συνοδεύτηκε από μια μικρή χορευτική ομάδα του σχολείου, της οποίας υπεύθυνη για την παρουσίαση ήταν η γυμνάστρια Μπασιούρη Σταματία.
   
 Τη διδασκαλία των τραγουδιών και τη διεύθυνση  του συνόλου την επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός της μουσικής του σχολείου μας κα Δαμιανού Εριφύλη.
Να υπενθυμίσουμε ότι   η χορωδία έχει εμφανιστεί για τρεις συνεχείς χρονιές στη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Χαλκιδικής που γίνεται στα Νέα  Μουδανιά και έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές.

Στο τέλος της παρουσίασης, ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Ιωακείμ Μυλωνάς  εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: