Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Παρακολούθηση της θεατρικής Παράστασης "Οικογένεια Νώε"

Tην Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημ. Σχολείου Πολυγύρου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους είχαν τη μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Οικογένεια Νώε"  στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος .

 Η παράσταση περιγράφει, την ιστορία του κατακλυσμού όπως την μετέφεραν στο θέατρο η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος σε  σκηνοθεσία της Στέλλας Μιχαηλίδου.
Ενώ ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. 
Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση. Εναντίον τους δεν είναι μόνο τα κύματα, αλλά, στιγμές στιγμές, και οι μεταξύ τους σχέσεις. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, θυμώνουν και....
συγχωρούν, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. 
Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, πόσο μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού . 
Μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία που ενθουσίασε τους μαθητές μας.


Παρακολουθήστε ένα μικρό απόσπασμα της παράστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: