Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης "Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων"Φωτο-video

Tην Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες  της  Α΄Β΄Γ΄και Δ΄τάξης του 2ου Δημ. Σχολείου Πολυγύρου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους είχαν τη μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουν τη βραβευμένη από την Ακαδημία Θεάτρου, θεατρική παράσταση "Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων"   στο Θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ της Θεσσαλονίκης .
 Μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων....




Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που εντυπωσιάζουν, (Προκρούστης, Περιφήτης, Σίνης) ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, νικάει τον Μινώταυρο. Η πλοκή συναρπάζει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες, κωμικά περιστατικά, έρωτες και πάνω απ’ όλα η αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες και θεϊκές παρεμβάσεις – οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ!
Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα, ενώ η μουσική που βασίζεται σε παραδοσιακά ελληνικά μοτιβα, έχει ακούσματα τζαζ και έθνικ.

Ταλαντούχοι καλλιτέχνες – εναέριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί¬, δίνουν σάρκα και οστά στον μύθο. 

H αρχετυπική ελληνική μυθολογία και το πλούσιο, εντυπωσιακό θέαμα για τα παιδιά γίνονται αντιληπτά ως εκπαιδευτική διαδικασία κορυφαίας ποιότητας και προτεραιότητας – ιδιαίτερα σε μια εποχή αναδυόμενων ακροτήτων -που η έμφαση στην έλλογη μετριοπάθεια που διδάσκει η κλασική παιδεία είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί το έργο μιλά για τη συνάντηση δύο διαφορετικών πολιτισμών: από τη μια το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής θαλασσοκρατίας. Οι δύο κουλτούρες ανοίγουν διάλογο και γνωρίζονται, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά.

Η παράσταση είναι ιδανική για κάθε ηλικία!
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους  τους συντελεστές  του έργου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: