Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΤΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ!

Ανοιχτή εκδήλωση για τη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών φυτών και λαχανικών διοργανώνουν την Κυριακή 25 Απριλίου 2010, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο Δήμος της πρωτεύουσας και εθελοντές εκπαιδευτικοί των σχολείων της πόλης.
Οι μαθητές των σχολείων του Πολυγύρου φύτεψαν ντοματιές, πιπεριές και μελιτζανιές με σπόρους από ντόπιες ποικιλίες, που προσέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση «ΠΕΛΙΤΙ», μια οργάνωση με έδρα το Μεσοχώρι Δράμας και σκοπό τη διάσωση και διάδοση των σπόρων των παραδοσιακών ποικιλιών της πατρίδας μας.
Τα φυτά αυτά, θα προσφερθούν την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 δωρεάν σε όσους κατοίκους της περιοχής πάρουν μέρος στην εκδήλωση. 
Παράλληλα το κοινό θα ενημερωθεί για την αξία της διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών και θα απολαύσει παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό νέων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.
Το 2010 είναι αφιερωμένο στη διατήρηση της Βιοποικιλότητας, δηλαδή της ποικιλίας των φυτών και ζώων του πλανήτη μας που απειλούνται από εξαφάνιση. Όπως πολλά είδη άγριων ζώων και φυτών κινδυνεύουν από εξαφάνιση έτσι και τα φυτά των κήπων κινδυνεύουν σήμερα να εξαφανιστούν, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν τα έτοιμα υβρίδια φυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: