Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

«Ποιος θέλει να γίνει Πολυγυριούχος;»Διάκριση του 2ου Δημ. Σx. Πολυγύρου στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Oι μαθητές του Ε1 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής κου Γεώργιου Αλεξιάδη, δημιούργησαν μια εφαρμογή-παιχνίδι για Android κινητά για τον Πολύγυρο, για την οποία διακρίθηκαν μέσα από τη συμμετοχή τους στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας που έλαβε χώρο το...
τριήμερο 21-23 Απριλίου 2015 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS της Θεσσαλονίκης.
 
Η εφαρμογή με τίτλο «Ποιος θέλει να γίνει Πολυγυριούχος;» έκλεψε τις εντυπώσεις και οι μαθητές έλαβαν αξιοθαύμαστα σχόλια για την παρουσίασή της στο εν λόγω συνέδριο. 
 Η θεματολογία του παιχνιδιού καλύπτει επτά ενότητες:
 ΑξιοθέαταΓεωγραφίαΤέχνηΨυχαγωγίαΠαραδοσιακά ΦαγητάΙστορία και Αθλητισμός του Πολυγύρου. Αξιοποιώντας την πλατφόρμα App Inventor, η υλοποίηση του παιχνιδιού έλαβε προγραμματιστική μορφή, τέτοια ώστε να μπορεί να «τρέχει» η εφαρμογή σε κινητά και ταμπλέτες με λογισμικό Android.
Ο γενικότερος σκοπός της εργασίας ήταν η μελέτη, διάκριση, ερμηνεία και υλοποίηση των φάσεων ανάπτυξης μιας πολυμεσικής εφαρμογής, όπως επίσης και η εισαγωγή των μαθητών σε βασικές έννοιες του προγραμματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: